Soufflé au comté

Publié le par cooking-chef

Ingrédients (pour 2 soufflés):
- 10g maïzena
- 10 cl lait
- 1 oeuf
- 20g comté

Recette:
- délayer la maïzena dans un fond de lait. Porter le reste du lait à ébullition avec sel, poivre et muscade (1cc).
- Y ajouter le lait + maïzena jusqu'à ce que cela épaississe.
- Hors du feu, ajouter le comté râpé puis le jaune d'oeuf.
- Monter le blanc en neige et ajouter à la préparation
- Glisser au four à 180°C pendant 25 min environ.
- Servir rapidement, il redescend vite ;)

Suggestion:
- On peut y ajouter du jambon, des champignons, ou encore être plus original (du bleu d'auvergne, du canard...vive les variantes!).

Publié dans Entrées

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D
<br /> <br /> A good story<br /> <br /> <br />                     <br /> <br /> <br /> GK Chesterton: “The poets have been mysteriously silent on the subject of cheese.”<br /> <br /> <br />  <br /> <br /> <br /> Voila: www.tastingtoeternity.com.  This book is a poetic view of<br /> 30 of the best loved French cheeses with an additional two odes to cheese. Recipes, wine pairing, three short stories and an educational section complete the book.<br /> <br /> <br />  <br /> <br /> <br /> From a hectic life in New York City to the peace and glories of the French countryside lead me to be the co-founder of www.fromages.com. Ten years later with the words of Pierre Androuet hammering on my brain:<br /> <br /> <br />  <br /> <br /> <br /> “Cheese is the soul of the soil. It is the purest and most romantic link between humans and the earth.”<br /> <br /> <br />  <br /> <br /> <br /> I took pen and paper; many reams later with the midnight oil burning Tasting to Eternity was born and self published.<br /> <br /> <br />  <br /> <br /> <br /> I believe cheese and wine lovers should be told about this publication.<br /> <br /> <br />  <br /> <br /> <br /> Enjoy<br /> <br /> <br />  <br /> <br /> <br />  <br /> <br /> <br />  <br /> <br /> <br />  <br /> <br /> <br /> <br /> <br />
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